Način pripreme
Za krem:
U šerpu stavite 400 ml mleka i šećer. Sa preostali mlekom umutite jaje i skrob. Čim mleko provri, lagano dodaje smesu od jaja. Mešajte dok se ne zgusne i dok se ne dobije krem. Skinite sa vatre i stavite maslac. Promešajte i ostavite da se otopi. Ostavite na hladnom da se ohladi.
Za pitice:
Očistite bundevu i izrendajte je. Maslac rastopite. Pomešajte šećer sa cimetom u tanjiru. Suvo grožđe potopite u malo vode da omekša. Nakon toga odecite. Uzmite dve kore, jednu namažite maslacem, pokrijte drugom korom, a preko nje sipaje nekoliko kašika krema i rasporedite po celoj kori.
Uzmite deo bundeve, pospite preko krema, pospite kašiku, dve šećera sa cimetom i stavie oceđeno suvo grožđe. Od dugog dela kore uvijte u rolat, nakon toga pažljivo uvijte u oblik puža. Moguće je da će se pokidati, ali nije fatalno. Stavite pitu u ravan, veliki pleh, obložen papirom za pečenje.
Na isti način uradite sa preostalim korama za pitu, dok ne potrošite sastojke. Kod mene je ispalo 8 pitica. Ugrejte rernu na 170 stepeni, namažite pitice umućenim žumancem, pomešanim sa kašikom ulja i stavite da se peku.
Posmatrajte pitice, pecite oko jedan sat, poslednjih minuta možete smanjiti na 160 stepeni. Moguće je da će malo krema izaći u pleh. Kod mene se desilo, zato što je na nekoliko mesta pita pukla. Nije fatalno, nemojte se plašiti.
Bundeva se savršeno skuvala, a krem je dao mekoću i mnogo sočnosti piticama. Izvadite i ostavite da se ohladi na rešetki. Pospite šećerom u prahu i servirajte.