Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pitice»Uvijene pitice sa trešnjama i kremom

Uvijene pitice sa trešnjama i kremom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Uvijene pitice sa trešnjama i kremom5 / 5
17/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Onaj ko se razume će se zaustaviti na našim piticama sa trešnjama i kremom"

Potrebni sastojci

  • testo
  • kiselo mleko - 120 g
  • brašno - 350 - 380 g
  • vanila - 1 komad
  • kvas - 150 g
  • maslac - 80 g
  • šećer - 60 g
  • krem
  • šećer - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 1 komad
  • skrob - 40 g
  • vanila - 2 kesice
  • još
  • šećer u prahu - za posipanje
  • trešnje - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je pripremljen sa kvasom, ali ako ga nemate možete povećati maslac i kiselo mleko na po 200 g, a brašno na 400 g.

Sipajte kvas u posudu miksera. Dodajte prethodno prosejano brašno i prstohvat soli, vanilu i šećer. Uključite na najniži stepen i mesite dok ne dobijete glatko testo.

Dok se testo mesi, dodajte u delovima isečeni maslac.

Uvijte u najlon testo od maslaca i ostavite da stoji sat vremena.

U međuvremenu pripremite krem. Sipajte u šerpu mleko zajesno sa skrobom, vanilom, šećerom i jajeto.

Stavite na vatru i mešajte dok zgusne krem. Ostavite da se ohladi.

Izvadite koštice trešanja.

Podelite gotovo testo na 6 jednakih delova, a svaki razvucite na dugu traku širine oko 10 cm.

U sredinu trakica stavite od krema, a preko trešnje. Pažljivo uvijte dva kraja ka unutra i prebacite jedan deo da se pokriju trešnje. Poklopite drugu stranu. Uvijte dok ne dobijete male okrugle pitice.

Namažite pitice rastopljenim maslacem i poređajte u pleh, obložena papirom za pečenje.

Ugrejte rernu na 190 stepeni i pecite slatke pitice dok ne dobiju zlaznu boju i servirajte.

Uvijene pitice sa trešnjama i kremom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: