Labne

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
941822334
Labne
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 2
27/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ovaj labne poslužujem kako za meze, tako i za mazanje na prepečene kriške"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 kg, 500 g
  • majčina dušica
  • origano
  • aleva paprika
  • suvi bosiljak
  • beli luk u prahu
  • so
  • beli luk
  • maslinovo ulje - ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Fermentisala sam kiselo mleko i ostavila sam da se cedi u gazi na nekoliko sati.

Zatim sam napravila male loptce i ubacila u začine - majčinu dušicu, origano, alevu papriku, suvi bosiljak, beli luk u prahu.

Poređala sam loptice od sira u tegle u koje sam stavila čenove belog luka i napunila sam maslinovim uljem.

Ostavila sam da odstoji 3-4 dana pre nego što počnemo da konzumiramo marinirani sir.

Koristim ga kako za meze, tako i da mažem na prepečene kriške.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: