Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Zapečena jela»Zapečena palenta sa šampinjonima i kačkavaljem

Zapečena palenta sa šampinjonima i kačkavaljem

IrenaIrena
Početnik
20131908
Zapečena palenta sa šampinjonima i kačkavaljem
Fotografije: Irena
1 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Za praznike ili obične dane, da uživate u svakom zalogaju."

Potrebni sastojci

  • palenta - 200 g
  • voda - 1 l
  • crni luk - 1 glavica
  • šampinjoni - 400 g
  • kačkavalj - 200 g
  • so - po ukusu
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • začin - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu staviti da provri, pa u nju dodati malo ulja i posoliti po ukusu. U ključalu vodu postepeno dodati palentu uz stalno mešanje kako se ne bi formirale grudvice. Kuvati prema uputstvu sa pakovanja, pa kada je gotova presuti u pleh ili vatrostalnu posudu.

Crni luk oljuštiti i iseći na kockice. Prodinstati ga na ulju uz dosipanje vode prema potrebi.

Šampinjone očistiti i iseći na listiće, pa ih dodati luku. Začiniti po ukusu u dinstati dok ne omekšaju.

Pečurke rasporediti preko prohlađene palente, a zatim narendati kačkavalj i i ravnomerno ga posuti preko šampinjona.

Zagrejati rernu na 200 stepeni i zapeći jelo 10-15 minuta kako bi se kačkavalj otopio.

Zapečenu palentu sa šampinjonima i kačkavaljem prohladiti i poslužiti kao samostalno jelo uz salatu ili kao prilog uz meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: