Način pripreme
Vodu staviti da provri, pa u nju dodati malo ulja i posoliti po ukusu. U ključalu vodu postepeno dodati palentu uz stalno mešanje kako se ne bi formirale grudvice. Kuvati prema uputstvu sa pakovanja, pa kada je gotova presuti u pleh ili vatrostalnu posudu.
Crni luk oljuštiti i iseći na kockice. Prodinstati ga na ulju uz dosipanje vode prema potrebi.
Šampinjone očistiti i iseći na listiće, pa ih dodati luku. Začiniti po ukusu u dinstati dok ne omekšaju.
Pečurke rasporediti preko prohlađene palente, a zatim narendati kačkavalj i i ravnomerno ga posuti preko šampinjona.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i zapeći jelo 10-15 minuta kako bi se kačkavalj otopio.
Zapečenu palentu sa šampinjonima i kačkavaljem prohladiti i poslužiti kao samostalno jelo uz salatu ili kao prilog uz meso.