Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Kus-kus sa sirom

Kus-kus sa sirom

IvvIvv
Šegrt
23470
Kus-kus sa sirom
Fotografije: Mariana
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukusan kus-kus sa maslacem i sirom - može biti prilog, doručak ili lagani ručak - ostavljamo vama da odlučite"

Potrebni sastojci

  • kus - kus - 400 g
  • maslac - 60 g
  • sir - 100 g
  • so - 2 kašičice
  • kačkavalj - 30 g (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvimo sir. Sir narendamo u tanjir. U duboku šerpu sipamo oko 2, 5 litara vode. Punimo oko 2/3 lonca vodom.

Stavimo lonac na šporet i sačekamo da voda proključa. Nakon što voda proključa, dodajemo 2 kašičice soli i promešamo. Dodajemo i kus-kus. Pažljivo promešamo da se ne zalepi.

Kuvamo kus-kus u slanoj vodi dok ne omekša - oko 10-15 minuta na srednjoj vatri. Ocedimo kus-kus kada je gotov i vraćamo ga ponovo u šerpu.

U tiganju istopimo maslac i lagano ga propržimo. Pazite da ne zagori. Kus-kus prelijemo prženim maslacem i promešamo.

Dodajemo i izmrvljeni sir. Ponovo promešamo. Rasporedimo kus-kus u tanjire. Na taj način raspoređujemo količinu kus-kusa tako da bude dovoljna za sve predviđene porcije. Svaka porcija se posipa rendanim kačkavaljem (po želji). Po želji se može ukrasiti maslinama i grančicama peršuna.

Takođe saznajte zašto je dobro jesti kus-kus i pročitajte ove činjenice o kus-kusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: