Način pripreme
Izmrvimo sir. Sir narendamo u tanjir. U duboku šerpu sipamo oko 2, 5 litara vode. Punimo oko 2/3 lonca vodom.
Stavimo lonac na šporet i sačekamo da voda proključa. Nakon što voda proključa, dodajemo 2 kašičice soli i promešamo. Dodajemo i kus-kus. Pažljivo promešamo da se ne zalepi.
Kuvamo kus-kus u slanoj vodi dok ne omekša - oko 10-15 minuta na srednjoj vatri. Ocedimo kus-kus kada je gotov i vraćamo ga ponovo u šerpu.
U tiganju istopimo maslac i lagano ga propržimo. Pazite da ne zagori. Kus-kus prelijemo prženim maslacem i promešamo.
Dodajemo i izmrvljeni sir. Ponovo promešamo. Rasporedimo kus-kus u tanjire. Na taj način raspoređujemo količinu kus-kusa tako da bude dovoljna za sve predviđene porcije. Svaka porcija se posipa rendanim kačkavaljem (po želji). Po želji se može ukrasiti maslinama i grančicama peršuna.
Takođe saznajte zašto je dobro jesti kus-kus i pročitajte ove činjenice o kus-kusu.