Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Proteinske palačinke»Veganske palačinke sa bananom i ovsenim pahuljicama

Veganske palačinke sa bananom i ovsenim pahuljicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Veganske palačinke sa bananom i ovsenim pahuljicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Zdrave i ukusne veganske palačinke sa bananom i ovsenim pahuljicama sa malo sastojaka koje su jedan odličan doručak!"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 100 g
  • biljno mleko - 130 ml (sojino, bademovo ili od spelte)
  • banane - 2 komada
  • so - 1 prstohvat, mali
  • ulje - 1 supena kašika + za podmazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite ovsene pahuljice sa malim prstohvatom soli i zagrejte sa melkom. Ostavite da upiju i omeknu.

Sameljite u blenderu zajedno sa jednom bananom i kašičicom ulja dok se ne dobije glatka kašica.

Ako je mnogo gusta dospite još biljnog mleka.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na umerenoj vatri i podmažite ga uljem.

Sipajte po jednu malu kutlaču smese i rasporedite kašikom dajući oblik palačinke. Ne treba da bude mnogo tanka, niti preterano debela.

Stavite odozgo tanke kriške druge banane.

Smesa je delikatna zbg toga se prave male palačinke koje su jednostavne za okretanje.

Kada počnu da izlaze balončići i odozgo palačinka vidljivo počne da se stvrdnjava, okreće se brzim pokretom i zapeče se i sa druge strane.

Tako se radi i sa ostalim testom, s tim da je moguće da će morati da se dospe još mleka ili vode, s obzirom na to da što duže testo za veganske palačinke stoji, to se više zgušnjava.

Ja ne dodajemo šećer u ove proteinske palačinke, slatkoća banana je dovoljna.

Zdrave i ukusne veganske palačinke sa bananom i ovsenim pahuljicama sa malo sastojaka koje su jedan odličan doručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Sve sam uradila kao sto piše, ali su se palačinke raspale, iako su bile male. Brzo se izpeku sa jedne strane, a ostanu gnjecave, da ne mogu lepo da se okrenu. Ako ih duže ostavim pre okretanja, onda
09.11.2022 15:46