Način pripreme
Ovsene pahuljice se melju u fino brašno ili se koristi gotovo brašno.
Umutite jaja sa solju i šećerom.
Dodajte cimet, kiselo mleko i ovsene pahuljice sa praškom za pecivo.
Ponovo umutite žicom dok ne dobijete glatku smesu za palačinke.
Nauljite mali tiganj i sipajte smesu da formirate malu palačinku (prečnika oko 11-12 cm).
Pecite na umerenoj vatri dok ne porumeni sa obe strane i nakon vađenja obilno premažite maslacem.
Spremajte palačinke dok se smesa ne potroši.
Ako se smesa zgusne, dodajte vrlo malo vode da se razblaži. Kažem to zato što ovas upija tečnost i čestice blago nabubre, čineći testo malo gušćim kada odstoji duže od 10 minuta.
Američke palačinke postaju mekane i veoma ukusne. Poslužite ih sa omiljenim slatkom, čokoladom, medom i orasima ili sirom.
Savršen doručak su ove američke palačinke sa ovsenim pahuljicama i cimetom!