Način pripreme
Ovsene pahuljice i kokosovo brašno sameljemo dobro u blenderu.
U dubokoj posudi izgnječimo dobro bananu i u nju dodajemo jaje i dobro promešamo.
Nakon toga dodajemo prašak za pecivo, javorov sirup, prstohvat soli, vanilu, cimet i blago zagrejano mleko.
Ja koristim ovseno mleko, ali vi možete da koristite po vašem izboru i sveže, bademovo, kokosovo itd.
Promešamo dobro smesu, ona treba da je gušća od obične smese za palačinke.
U tiganju na slaboj vatri zagrevamo nekoliko kapi masnoće i pravimo nekoliko malih palačinki.
Preporučujem da ih ne pravite mnogo debele i velike, jer se brzo spremaju i mogu da ostanu žive unutra.
Njihovo spremanje oduzima vreme, ali vredi zbog ukusa i arome, koje ove sjajne palačinke imaju.
A da ne pričamo koli su zasitne ove američke palačinke.
Želivam vam prijatno jelo! Dijetalne palačinke sa ovsenim pahuljicama i bananom su gotove.