Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pitice»Pitice sa ćurećim viršlama i kačkavaljem

Pitice sa ćurećim viršlama i kačkavaljem

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Pitice sa ćurećim viršlama i kačkavaljem
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 9
02/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
12
"Ako volite viršlice ove pitice sa ćurećim viršlama i kačkavaljem će vam se dopasti."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, trouglaste
  • viršle - 24 komada, ćureće, mini
  • vegeta - 3 supene kašike, Kajzerova
  • ulje - 100 ml
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kajzerov začin se sipa u plitki tanjir i meša se sa uljem.

Viršle se stavljaju u duboku posudu i zalivaju se kajzerovim začinom.

Veoma dobro se uvaljaju sa svih strana i ostavljaju se u frižideru na 30 minuta.

Kada se izvade iz frižidera, na svaku koru se stavlja po 1 komad viršli koji je dobro uvaljan u začin.

Kora se uvija u piticu tako što se prvo savija sa obe strane, zatim se uvija u rolat da ne bi istekao začin prilikom pečenja.

Uvijene pitice se stavljaju u tepsiju na papir za pečenje.

Peku se 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kačkavalj za pitice se seče na 24 komada.

Kada se ispeku na svaku piticu se ređa komad kačkavalja.

Peče se 5 minuta nakon čega se vadi iz rerne.

Ako volite viršlice i ove pitice sa ćurećim viršlama i kačkavaljem će vam se dopasti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: