Način pripreme
Kajzerov začin se sipa u plitki tanjir i meša se sa uljem.
Viršle se stavljaju u duboku posudu i zalivaju se kajzerovim začinom.
Veoma dobro se uvaljaju sa svih strana i ostavljaju se u frižideru na 30 minuta.
Kada se izvade iz frižidera, na svaku koru se stavlja po 1 komad viršli koji je dobro uvaljan u začin.
Kora se uvija u piticu tako što se prvo savija sa obe strane, zatim se uvija u rolat da ne bi istekao začin prilikom pečenja.
Uvijene pitice se stavljaju u tepsiju na papir za pečenje.
Peku se 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kačkavalj za pitice se seče na 24 komada.
Kada se ispeku na svaku piticu se ređa komad kačkavalja.
Peče se 5 minuta nakon čega se vadi iz rerne.
Ako volite viršlice i ove pitice sa ćurećim viršlama i kačkavaljem će vam se dopasti.