Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Njoke u paradajz sosu sa multikukerom

Njoke u paradajz sosu sa multikukerom

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
9419223
Njoke u paradajz sosu sa multikukerom
Fotografije: Tsvetina Gavazova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
3
"Lepo vino i njoke u paradajz sosu - savršen kraj svakog dana"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada
  • parmezan - 40 g
  • jaja - 2 komada
  • so
  • bugarski luk
  • brašno
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • oguljeni paradajz - konzerva
* merne jedinice

Način pripreme

Uzela sam tri krompira, oprala sam, posolila i uvila u aluminijumsku foliju. Poređala sam u Delongi i pekla sam na trećem stepenu rerne 60 minuta.

Zatim sam ogulila krompir i stavila ih u presu za krompir. U posudu u njih sam stavila pakovanje parmezana (40 grama), 2 jaja, so, bugarski luk i brašno.

Količina brašna zavisi od komada i veličine krompira - ideja je da se pretvori u testo. Umesila sam testo i počela sam da uzimam loptice koje sam razvijala u rolat i nakon toga sam ih sekla. Mogu da ostanu u ovom obliku, možete i da im date neki oblik. Svaki sam izbockala viljuškom (ako ne žurite ostavite domaće njoke na 2 sata).

U kuvalu sam prokuvala vodu u koju sam stavila so i počela unutra da ubacujem njoke. Kada isplivaju na površinu, vadila sam ih rešetkastom kaškom. Kada su bili gotovi, propržila sam ih na maslacu. Izvadila sam ih i napravila jedan paradajz sos.

Paradajz sos:

U Delongi na funkciji tiganja sam propržila luk i beli luk, u njih sam dodala konzervu paradajza, so, malo šećera i crni biber. Kada je sos za testeninu bio gotov, sipala sam ga direktno u njoke.

Lepo sam izmešala i servirala njoke u paradajz sosu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: