Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja od tikvica bez bešamela

Lazanja od tikvica bez bešamela

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k217
Lazanja od tikvica bez bešamela
Fotografije: marcheva14
1 / 2
06/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Znate li kako izgleda savršeno letnje jelo? Vidite recept za lazanju od tikvica bez Bešamela i odgovorite sami"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • parmezan - 150 g, narendan
  • maslinovo ulje - za dinstanje povrća
  • luk - pola velike glavice
  • beli luk - 2 čena, izgnječen
  • mleveno meso - oko 600 g, teleće/svinjsko
  • paradajz - oko 400 g, iz konzerve + 1 kašika paradajz pirea
  • bosiljak - četvrtina vezice, iskidani listovi
  • peršun - svež, usitnjen
  • origano - 2 kašičice
  • biber - 2 kašičice
  • so
  • lovorov list - 2 komada
  • šareni biber - crni, zeleni, crveni, u zrnu
  • nadev između slojeva
  • rikota - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • peršun - pola vezice, svež, usitnjen
  • parmezan - 150 g, narendan
  • so
  • biber - pola kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se očiste i iseku pomoću ljuštilice za krompir na tanke trake. Stavljaju se na kuhinjski ubrus da se upije njihova voda.

U duboku šerpu se sipa maslinovo ulje, usitnjen luk i izgnječen beli luk i ostavlja se nekoliko minuta da postane prozračan. Dodaje se mleveno meso i meša se, da postanu mrvice. Dodaje se i paradajz, bosiljak, peršun, origano, so, biber, pardajz pire i lovorov list i ostavlja se na umerenoj vatri da se krčka oko 30 minuta.

U posudi se pomešaju rikota sa jajetom, peršunom, narendanim parmezanom oko 150 g, solju, biberom. Meša se dobro u ujednačenu smesu.

U posudu za pečenje se stavlja prvo mleveno meso sa paradajz sosom, posle se rađaju tanki parčići tikvica, namaže se sosom od rikote, posipa se parmezanom i ponovo tikvice itd. dok se završava mlevenim mesom i obilno narendanim parmezanom. Između slojeva posipa se zrnima bibera.

Peče se na 180 stepeni oko 45-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: