Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Jaja u paradajz sosu sa mocarelom

Jaja u paradajz sosu sa mocarelom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8963263k
Jaja u paradajz sosu sa mocarelom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Fantastična ideja za ručak - jaja sa mocarelom i paradajz sosom"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 4 kašike
  • paradajz - 600 g, iz konzerve
  • so
  • origano - 1 kašika, suvi
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • bosiljak - listovi
  • jaja - 6 komada
  • mocarela - 1 lopta
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk očistite, sitno iseckajte i dinstajte na malo ulja. Kada luk omekša, dodajte seckani paradajz. Začinite solju, suvim origanom i biberom.

Neposredno pre nego što prokuva paradajz sos, dodajte seckane listove svežeg bosiljka. Nakon što voda iz sosa ispari, dodajte jaja jedno po jedno, ali pazite da se žumanca ne razbiju.

Oko njih poređajte kolutove isečene kugle mocarele, koja daje još više nežnosti jelu.

Posudu u kojoj kuvate jelo poklopite i temperaturu ploče za kuvanje smanjite. Jaja u sosu se kuvaju dok se ne pokriju belom opnom od belanca. Postaju divna.

Jednostavno i ukusno. Probajte! Ako volite turski menemen, svideće vam se i ovaj recept za jaja u sosu od paradajza i mocareli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: