Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete na kineski način sa mesom

Špagete na kineski način sa mesom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Špagete na kineski način sa mesom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"A vi ste mislili da samo italijani mogu da prave špagete? Probajte naš predlog za špagete na kineski način sa mesom i pričaćemo ponovo!"

Potrebni sastojci

  • špagete - 1 pakovanje, kineske ili druge
  • tikvica - 1 komad
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • pileće meso - 400 g, može i svinjsko
  • ulje
  • pečurke - 5 - 6 komada, šampinjoni
  • skrob - 1 kašika, ravna
  • soja sos
  • pirinčano sirće
  • začini - kineski začin sa zvezdastim anisom, komoračem, karanfilićem, sečuanskom paprikom, belim lukom, đumbirom
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na trake šargarepu, tikvice i pečurke. Piletinu takođe isecite na trake i marinirajte je u soja sosu, pirinčanom sirćetu, skrobu i kineskom začinu odokativno. Ostavite da odstoji oko 30 minuta i da se začini.

Blago namažite veliki tiganj sa nelepljivim dnom i debelim ndom (najbolje vok). Zapržite piletinu dok ne pobeli, izvadite je i stavite povrće da se zaprži redom - prvo pečurke, izvadite, posle šargarepe i dodajte tikvice. Svako povrće se prži oko 3-4 minuta, a dobro je da ostane hrskavo.

Dodajte u tiganj pečurke i piletinu, promešajte i dodajte prethodno skuvane i oceđene špagete. Ponovo promešajte i dodajte oko 2 kašike soja sosa, 3 kašike vode, kineski začin po ukusu. Promešajte ponovo dobro i sklonite sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: