Način pripreme
Rernu ugrevamo do 180 stepeni. Kalup za tortu namažemo rastopljenim maslacem, pbložimo papirom za pečenje, takođe namažemo.
U posudi prosejemo brašno sa praškom za pecivo i kakaom. U maloj posudi na vatri rastopimo maslac, izlomljneu čokoladu na komade, šećer, smesu neprestano mešamo. Nakon toga dobro promešamo.
U posebnoj posudi umutimo jaja i sveže mleko. Smesu od maslaca i jaja dodajemo u suve sastojke. Dodajemo i iseckane orašaste plodove.
Drvenom kašikom mešamo dok se ne pomešaju. Smesu za čokoladnu tortu sipamo u kalup. Pečemo oko 45 minuta ili provervamo čačkalicom za zube, treba da izađe suva. Ostavljamo da se ohladi na rešetku.
Tečnu pavlaku umutimo mikserom, dodajemo kondenzovano mleko i rastopljenu čokoladu. Koru od torte isečemo na dva ili tri dela.
Između kora namažemo pripremljeni krem. Odozgo gotovu tortu ukrašavamo obilnom količinom orašastih plodova.
Čokoladna torta sa orašastim plodovima je odgovarajuća za svaki dan ili za neki povod.