Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečene dunje u kesi

Pečene dunje u kesi

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Pečene dunje u kesi
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Jesen je ovde sa mirisom pečenih dunja sa cimetom i orašastim plodovima"

Potrebni sastojci

  • dunje - 3 komada
  • šećer - 6 supenih kašika
  • cimet - 1 štapić
  • orašasti plodovi - za garniranje
  • kokosovo brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dunje se operu i iseckaju na polovinice po visini. Očiste se od semenki i ogule se. Kora se ne baca, takođe ni semenke.

Uzima se kesa i stavlja se u tepsiju u kojoj ćemo peći dunje.

Kore i semenke se stavljaju u kesu. Na njih se stavljaju polovinice dunja sa po jednom kašikom šećera stavljenom u izdubljenoj rupi gde su bile semenke.

Stavlja se štapić cimeta i siša se 1 šolja vode.

Vezuje se kesa žicom i izbocka se iglicom na nekoliko mesta kako bi izlazila para i da ne bi popucala.

Desert sa dunjama se peče na 200-220°C dok ne omekšaju i ne porumene aromatične dunje.

Vade se i serviraju se pečene dunje u kesi, posute kokosovim brašnom i orašastim plodovima po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti