Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečene dunje sa rozetlom

Pečene dunje sa rozetlom

ZoriZori
Guru
7292375k214
Pečene dunje sa rozetlom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
26/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Jedan stari bakin recept, koji ne treba da bude zaboravljen"

Potrebni sastojci

  • dunje - 6 komada, srednje veličine
  • šećer - 6 kašika
  • voda - 1 šolja
  • rozetla - 12 listova
* merne jedinice

Način pripreme

Dunje dobro operite sunđerom za pranje sudova, da bi uklonili dlačice sa kore.

Nakon toga ih pažljivo izdubite nožem sa strane drške, kako bi uklonili semenke.

Ovako pripremljene čaše od dunja napunite sa po jednom kašikom šećera i stavite unutra jedan list rozetle.

Prebacite dunje u pleh i dodajte jednu šolju vode u njega.

Pecite dunje u umereno zagrejanoj rerni, a s vremena na vreme ih prelivajte sirupom koji se stvorio na dnu pleha.

Ispečene dunje ostavite da se ohlade, pa ih poslužite prelivene sirupom iz pleha i ukrasite ih sa po jednim listom rozetle.

Pečene dunje sa rozetlom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: