Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Najukusniji čia puding

Najukusniji čia puding

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Najukusniji čia puding
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
22/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
2
"Čia puding sa kojim ćete oduševiti sve goste i bližnje"

Potrebni sastojci

  • čia - 35 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • kiselo mleko - 140 g
  • kisela pavlaka - 140 g
  • kakao - 3 kašičice, 100% prirodan, u prahu
  • med - 30 g ili po ukusu
  • slatko - 4 kašičice ili toping (od crvenog voća)
  • orasi - 1 supena kašika, izmrvljeni
* merne jedinice

Način pripreme

Za najukusniji čia puding u posudici pomešajte kiselo mleko, sveže mleko i kiselu pavlaku sa medom. Dobro umutite da ne bi bilo grudvica, s obzirom na to da ukoliko je pavlaka gušća i masna ponekad se pretvara u grudvice.

Za vegan puding možete da koristite biljno mleko i pavlaku od kokosa na primer, zato što je vazdušastija.

Sipajte čia semenke i dobro izmešajte. Ostavite na 10-15 minuta smesu da odstoji.

Kada to vreme istekne trebalo bi da je čia počela da bubri, ali još uvek je smesa ređa.

Podelite u tri čašice - jednu ostavite belu, u drugoj umutite kakao, i u treću stavite vaše omiljeno slatko od jagoda, malina ili drugog crvenog voća.

Naravno, može i druga boja, ali na primer ako stavimo slatko od borovnica, ono se neće mnogo razgraničavati od kakaa po boji, i jedino iz tog razloga biramo crveno voće.

Ostavite čašice u frižideru na otprilike 20 minuta ili dok se smese ne zgusnu. Tada naspite u male desertne teglice ili providne čašice ređajući sloveje tri boje prema vašem ukusu.

Na kraju pospite mlevenim orasima i po želji garnirajte svežim voćem, čokoladnim čipsom ili čime god poželite.

Za doručak ili za desert - čia puding je raskošan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Kakao i kiselo mleko - neobicna kombinacija, ali krajnji rezultat odlican
13.10.2022 09:24