Način pripreme
Za najukusniji čia puding u posudici pomešajte kiselo mleko, sveže mleko i kiselu pavlaku sa medom. Dobro umutite da ne bi bilo grudvica, s obzirom na to da ukoliko je pavlaka gušća i masna ponekad se pretvara u grudvice.
Za vegan puding možete da koristite biljno mleko i pavlaku od kokosa na primer, zato što je vazdušastija.
Sipajte čia semenke i dobro izmešajte. Ostavite na 10-15 minuta smesu da odstoji.
Kada to vreme istekne trebalo bi da je čia počela da bubri, ali još uvek je smesa ređa.
Podelite u tri čašice - jednu ostavite belu, u drugoj umutite kakao, i u treću stavite vaše omiljeno slatko od jagoda, malina ili drugog crvenog voća.
Naravno, može i druga boja, ali na primer ako stavimo slatko od borovnica, ono se neće mnogo razgraničavati od kakaa po boji, i jedino iz tog razloga biramo crveno voće.
Ostavite čašice u frižideru na otprilike 20 minuta ili dok se smese ne zgusnu. Tada naspite u male desertne teglice ili providne čašice ređajući sloveje tri boje prema vašem ukusu.
Na kraju pospite mlevenim orasima i po želji garnirajte svežim voćem, čokoladnim čipsom ili čime god poželite.
Za doručak ili za desert - čia puding je raskošan!
Komentari