Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Pirinčani keks sa medom i parčićima čokolade

Pirinčani keks sa medom i parčićima čokolade

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7632215k211
Pirinčani keks sa medom i parčićima čokolade
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
17/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
5
"Ukusan keks sa parčićima čokolade i meda - sjajan za popodnevni čaj"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 140 g
  • kokosovo brašno - 60 g
  • med - 3 kašike
  • jaja - 2 komada
  • so - prstohvat
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 50 g, istopljen
  • čokolada - 50 g, crna
  • sveže mleko - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo rastopite maslac i ostavite ga da se blago ohladi.

Isecite čokoladu na sitne parčiće.

U posudi umutite jaja sa vanilom i prstohvatom soli. Dodajte med i istopljen maslac. Promešajte u homogenu smesu.

Prosejte dve vrste brašna i prašak za pecivo i dodajte ih u porcijama mešajući kašikom dok je moguće.

Na kraju dodajte 4-5 kašika svežeg mleka i čokoladu i zamesite meko skoro nelepljivo testo za keks.

Pokrijte posudu za pečenje papirom za pečenje.

Od testa kidajte komade veličine oraha i oformite loptice, koje posle spljeskate između svojih dlanova da se dobije keks.

Poređajte keks u posudu za pečenje i po želji napravite šare viljuškom.

Pecite pirinčani keks sa medom i parčićima čokolade u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 12-14 minuta dok blago ne porumeni.

Mnogo ukusan bezglutenski keks sa pirinčanim brašnom i parčićima čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: