Pirinčani keks

RumiRumi
Početnik
227506
Pirinčani keks
Fotografije: Rumi
1 / 2
26/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
20
"Što duže stoji, to lepši postaje pirinčani keks."

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 130 g, fine
  • pirinčano brašno - 50 g
  • integralno brašno - 40 g
  • smeđi šećer - 100 g ili 130 g, eritritol
  • ulje - 80 ml
  • pire od jabuke - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreva na 180°C sa ventilatorom.

U posudi pomešajte sve sastojke i izmešajte dok se ne dobije lepljivo testo.

Mokrim rukama pravite loptice veličine oraha i poređajte kolačića u nauljenu tepsiju ili pokrivenu papirom. Svaku popticu pritisnite viljuškom.

Pecite dok blago ne porumeni.

Kada izvadite ovseni keks iz rerne, veoma je mekan.

Sačekajte malo da se ohladi i tada ga izvadite iz rerne.

Što duže stoji, to lepši postaje pirinčani keks.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: