Način pripreme
Prvo pravimo testo tako što u dubokoj posudi pomešamo brašno, maslac, šećer, jaja i so. Uvijamo u streč foliju i stavljamo u frižider na 30 minuta.
Za to vreme pripremamo jabuke tako što ih peremo, gulimo i rendamo na krupno rende. Stavljamo ih u suvi tiganj. Posipamo šećerom i cimetom. Da se krčka otprilike 7-8 minuta dok tečnost ne provri. Mešamo. Ostavljamo da se u potpunosti ohlade.
Za nadev pomešamo sitni sir, pavlaku, šećer, jaje, vanilu i so u posudi. Mutimo blenderom dok se ne dobije glatka smesa. Posle dodajtemo skrob i ponovo mutimo.
Sastavljamo kraljevski čizkejk sa jabukama i slatkom od malina ovako:
U kalup sa prstenom stavljamo papir za pečenje samo na dno (20 cm prečnik). Ravnomerno raspoređujemo gotovo testo oblikujući i zidove. Sipamo ohlađene jabuke.
Na njih sipamo prokuvanu smesu. Kašikom skidamo krajeve testa. Ukusni čizkejk pečermo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C u rerni otprilike 40-45 minuta.
Ostavljamo paj od jabuka da se u potpunosti ohladi i tek tada skidamo prsten i pažljivo odvajamo od papira za pečenje. Stavljamo na odgovarajući poslužavnik.
Dekorišemo po želji. Ja sam koristila domaće slatko od malina.
Dobija se pečeni čizkejk neverovatnog ukusa!