Način pripreme
Keks izmrvite, pomešajte sa maslacem i esencijom. Sa ovom smesom pokrijte dno pleha za torte (sa obručem). Koru pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Žumanca umutite sa šećerom na sneg. Nakon toga u malim dozama u smesu od žumanaca dodajte sir. Treba da dobijete glatku smesu. Ja je mutim na niskoj brzini miksera.
Dodajte želatin, prethodno natopljen u 3-4 supene kašike hladne vode i rastopljen na pari. Sa ovom smesom prelijte koru od keksa, treba da bude hladna. Ostavite u frižideru da se stegne oko sat vremena.
U kaserolu stavljamo maline i predviđeni šećer. Kuvamo dok se potpuno ne rastopi. Dodajemo želatin, natopljen u 100 ml hladne vode i rastopljen na pari. Promešamo i ostavljamo da se ohladi.
Sa ovom smesom prelivamo stegnat krem čizkejka. Ostavljamo u frižideru da stoji nekoliko sati ili jendu noć. Nakon što se potpuno ohladi možemo ukrasiti listićima badema.