Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Bundevara sa orasima i maslacem

Bundevara sa orasima i maslacem

Bundevara sa orasima i maslacem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Aromatična bundevara koja se topi u ustima sa maslacem i orasima"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 3 šolje, narendana
  • kore za pitu - 6 komada
  • šećer - 6 kašika
  • cimet - 3 prstohvata
  • vanila - 1 kesica (0, 2 g)
  • maslac - 6 kašika, istopljen
  • orasi - 6 kašika, mleveni
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo cimet sa vanilom.

Stavljamo jednu koru na ringlu i mažemo je sa kašikom maslaca. Odozgo posipamo dve kašike mlevenih oraha i prstohvat cimeta sa vanilom.

Stavljamo drugu koru odozgo i ponovo mažemo sa kašikom maslaca. Posipamo ravnomerno sa 2 kašike šećera i raspoređujemo šolju narendane bundeve.

Uvijamo u rolat i stavljamo u sredinu posude za pečenje, pokrivene listom papira za pečenje.

Na isti način spremamo i preostale kore.

Zagrevamo rernu na 150 stepeni i pečemo bundevaru oko 40 minuta. Isključujemo rernu i ostavljamo bundevaru 10-15 minuta.

Nakon toga je izvadimo i ostavljamo da se ohladi.

Posipamo našu bundevaru sa maslacem i orasima šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: