Način pripreme
Pripremamo nadev za bundevaru, tako što operemo bundevu i oljuštimo koru. Bundevu isečenu na parčiće narendamo na krupno rende, ako imamo električno rende lakše je.
Narendanu bundevu stavljamo u šerpu. Posipamo šećerom - 5-6 kašika ili količinom po ukusu. Nalivamo vodu 1-2 šolje u ulje jednu šolju i dinstamo bundevu dok ne omekša i ne ostane na masnoći, uz neprestano mešanje.
Kada je omekšala, posipamo vanilu, jednu kesicu i cimet jednu kašičicu. Sklanjamo bundevu sa ringle i ostavljamo da se ohladi. Kada se već ohladila, razvijamo kore i na svaku stavljamo nadev.
Uvijamo u rolat i poređamo u posudu za pečenje namazanu masnoćom. Tako pripremamo sve kore. Odozgo posipamo kore uljem i stavljamo bundevaru da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da se ispeče dok se ne dobije zlatasta boja.
Gotovu bundevaru izvadimo iz rerne i kad se ohladi isečemo na male parčiće i posipamo šećerom u prahu.