Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Klasična bundevara sa orasima

Klasična bundevara sa orasima

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Klasična bundevara sa orasima
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Toliko aromatična, hrskava, ukusna klasična bundevara sa orasima koja podseća na najlepše doba godine"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, fine (500 g)
  • bundeva - 1/2 komada
  • orasi - 500 g
  • šećer - 1 kg
  • maslac - 125 g
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se oljušti i narenda na rende. U kore se poređa narendana bundeva, tri kašike šećera, tri kašike oraha i tri kašike ulja.

Uvija se u rolat i stavlja se u posudu za pečenje. Preko naređanih kora se stavljaju parčići maslaca i posipa se šećer.

Bundevara se peče u rerni sa ventilatorom na 200 stepeni, bez ventilatora 150-80 stepeni.

Klasična bundevara sa orasima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: