Način pripreme
Čokoladna kuvertura se iseče na krupno i stavlja se u kuvalo za mleko. Rastapa se, pri čemu se neprestano meša.
Bademi se samelju na krupno. Dodaje se rum, esencija ruma i mleveni bademi. Meša se veoma dobro i sklanja se sa ringle.
Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi dok ne postane mekan. Stavlja se u posudu i meša se sa šećerom u prahu u krem pomoću miksera.
Maslac krem se pomeša sa istopljenom čokoladom. Meša se veoma dobro.
Posuda sa smesom se stavlja u vodu sa kockama leda i ostavlja se da se ohladi 15 minuta.
Od čokoladne smese se oblikuju bombone.
Jedna trećina loptica se uvalja u kakao, druga trećina se uvalja u sitno mlevene bademe i poslednja trećina se uvalja u čokoladne mrvice, nakon čega se poređaju u posudu na papir za pečenje.
Stavljaju se u frižider na 5 sati, nakon čega se poređaju u papirne korpice za bombone.
Čokoladne bombone sa rumom i bademima su sjajne.