Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Bombone»Čokoladne bombone sa rumom i bademom

Čokoladne bombone sa rumom i bademom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Čokoladne bombone sa rumom i bademom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 8
29/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"I da ne zaboravite da počastite sa ovim domaćim čokoladnim bombonama"

Potrebni sastojci

  • tamna čokoladna kuvertura - 200 g
  • rum - 4 kašike
  • esencija ruma - 3 kaši
  • bademi - 80 g, sirovi
  • maslac - 120 g
  • šećer - 280 g
  • kakao - 3 kašike
  • bademi - 3 kašike, sitno mleveni
  • čokoladne mrvice - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Čokoladna kuvertura se iseče na krupno i stavlja se u kuvalo za mleko. Rastapa se, pri čemu se neprestano meša.

Bademi se samelju na krupno. Dodaje se rum, esencija ruma i mleveni bademi. Meša se veoma dobro i sklanja se sa ringle.

Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi dok ne postane mekan. Stavlja se u posudu i meša se sa šećerom u prahu u krem pomoću miksera.

Maslac krem se pomeša sa istopljenom čokoladom. Meša se veoma dobro.

Posuda sa smesom se stavlja u vodu sa kockama leda i ostavlja se da se ohladi 15 minuta.

Od čokoladne smese se oblikuju bombone.

Jedna trećina loptica se uvalja u kakao, druga trećina se uvalja u sitno mlevene bademe i poslednja trećina se uvalja u čokoladne mrvice, nakon čega se poređaju u posudu na papir za pečenje.

Stavljaju se u frižider na 5 sati, nakon čega se poređaju u papirne korpice za bombone.

Čokoladne bombone sa rumom i bademima su sjajne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: