Način pripreme
Stavite pečene, oljuštene lešnike u blender i uključite da se samelju u pastu.
Dodajte šećer u prahu, liker, sok od pomorandže i esenciju. Ponovo uključite uređaj da sve zajedno samelje i da se dobije gusta, čvrsta pasta. Može da se mesi i rukama.
Ako je smesa suva, kapnite još malo soka od pomorandže. To će biti marcipan za naše čokoladne bombone.
Izrendajte mlečnu čokoladu i stavite 170 grama nje na vodenu paru na ne više od 55-60 stepeni. Treba da se istopi, ali ne i da se naglo istopi na višim temperaturama.
Neprestano mešajte kako bi čokolada bila glatka. Posle dodajte i ostalu i mešajte dok se ne istopi.
Od marcipana oblikujte kuglicee i uvaljajte ih u plišanu čokoladu.
Vadite na papir za pečenje i svaku kuglicu pospite izmrvljenim lešnicima ili krokanom.
Ostavite čokoladu da se stegne i stavite u frižider na minimum sat vremena. Nakon toga možete poslužiti ove čudesne bombone ili ih staviti u papirne korpice i stavite u kutije za poklone da obradujete svoje najbliže. Savršeni novogodišnji kolačići.
Neka vam je slatko sa ovim neverovatnim čokoladnim bombonama sa marcipanom!
Pogledajte takođe kako da napravite zdrave bombone sa urmama ili probajte ove raskošne veganske bombone.