Način pripreme
Za čokoladne čaše
Namažite istopljenom čokoladom papirne ili silikonske kalupa za bombone pomoću četke. Ako ste stavili veću količinu, odlijte višak. Ostavite ih da se potpuno stvrdnu.
Za karamel nadev:
Karamelizujte šećer. Sklonite sa vatre i lagano dodajte vruću pavlaku i mešajte neprestano. Vratite karamel ponovo na ringlu i dodajte maslac. Ne kuvajte više. Mešajte samo dok se maslace ne pomeša sa osnovnim sosom i sklonite sa vatre. Ostavite karamel da se ohladi i sipajte ga u špric.
Za krem ganaš:
Zagrejte pavlaku dok ne provri. U nju dodajte čokoladu i maslac. Mešajte dok ne postane glatko i ostavite da se blago ohladi.
U svaku korpicu sipajte malo karamela. Zabodite u njega lešnik, a odozgo napuninte ganašem.
Završite čokoladne bombone, tako što ih pospete filetiranim bademima ili ih ostavite tako.
Možete da pospete vaše čokoladne bombone karamelom, čokoladnim mrvicama ili nečim drugim po vašoj želji.