Način pripreme
U posudu odmerimo brašno, prašak za pecivo, kakao, so, kardamon i lešnike. Mešamo metalnom žicom za mućenje.
U drugoj posudi odmerimo šećer, ulje, jaja i nes kafu. Mutimo sve ne manje od 5 minuta ii dok se ne dobije sipkasti krem i dok se ne istopi kafa.
Nastavljamo sa mućenjem na niskoj brzini i dodajemo malo po malo od suve smese. Dobija se gusto testo koje pokrivamo folijom i stavljamo na hladno u frižider na 2 sata.
Za to vreme prosejemo šećer u prahu u duboku posudu. Kada se testo stegne pomoću kašičice zagrabimo lopticu veličine oraha i rukama oblikujete lopticu. Svaku lopticu obilno uvaljamo u šećer u prahu prsto klateći posudu.
Ređamo snežne loptice u tepsiju rerne obloženu papirom za pečenje na dovoljno rastojanje između njih, zato što duplo povećavaju svoj obim za vreme pečenja.
Pečemo omiljene napukle kolačiće u zagrejanoj rerni do 160°C sa ventilatorom tačno 15 minuta na srednjem nivou.
Kada ih vadite, oni su još uvek mnogo mekani, ali kada se ohlade, postaju mnogo vazdušasti, mnogo nežni i ukusni.
Uživajte u ovim neverovatno ukusnim napuklim božićnim kolaličima sa kardamonom!
Savet: Možete da ostavite testo celo veče i da pripremite kolačiće drugog dana za još bolji rezultat!