Monte torta

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Monte torta
Fotografije: Vanjica
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
26 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
51 min.
Porcije
16
"Idealna za praznike, ali i za obične dane"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 kom
  • šećer - 10 kasika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • mleko - 200 ml
  • brašno - 2 kašike
  • lešnik - 15 kašika
  • Krem
  • žumanaca - 6 komada
  • šecer - 10 kašika
  • puding - 2 kesice, Vanila
  • brašno - 2 kašike
  • mleko - 1 l
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • margarin - 250 g
  • euro krem - 20 kašika
  • petit keks - 20 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Rastavite okrugli kalup za tortu postavite masni papir papira koji viri sa spoljne strane odrezite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom. U kalupu rasporedite lešnike.

Belance umutiti sa šećerom, dodati brašno, promešati sa varjačom. Belance rasporediti po lešnicima i

pecite na 180 oko 10-15 minuta.

Kad se ohladi odvojite nožem stranice od obruča i prevrnete na tacnu, tako da vam lešnici ostanu gore.

Umutiti žumance sa šećerom i mlekom, pudingom i brašnom. Ostatak mleka zakuvati, u zavrelo mleko ulite pripremljene sastojke i mešati na sredjnjoj vatri.

Prekriti sa providnom folijom i ostavite da se hladi.

U hladno dodati margarin sobne temperature, koji izrežete na listice te zajedno izradite.

Krem prepolovite na dva dela.U jedan dodati čokoladu, koju ste istopili na pari i rashladili.

Slaganje monte torte

Lešnike premazati eurokremom koji ste malo rastopili da se lakše može namazati.

Keks iskidati na komadiće i posložite na eurokrem.

Premazati žutim kremom.

Premazati tamnim kremom.

Celu tortu premazati umućrnim šlagom, a ja sam jos dekoraciju koristila čokoladu i seckane lešnike.

Prijatno uz tortu Monte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: