Način pripreme
Rastavite okrugli kalup za tortu postavite masni papir papira koji viri sa spoljne strane odrezite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom. U kalupu rasporedite lešnike.
Belance umutiti sa šećerom, dodati brašno, promešati sa varjačom. Belance rasporediti po lešnicima i
pecite na 180 oko 10-15 minuta.
Kad se ohladi odvojite nožem stranice od obruča i prevrnete na tacnu, tako da vam lešnici ostanu gore.
Umutiti žumance sa šećerom i mlekom, pudingom i brašnom. Ostatak mleka zakuvati, u zavrelo mleko ulite pripremljene sastojke i mešati na sredjnjoj vatri.
Prekriti sa providnom folijom i ostavite da se hladi.
U hladno dodati margarin sobne temperature, koji izrežete na listice te zajedno izradite.
Krem prepolovite na dva dela.U jedan dodati čokoladu, koju ste istopili na pari i rashladili.
Slaganje monte torte
Lešnike premazati eurokremom koji ste malo rastopili da se lakše može namazati.
Keks iskidati na komadiće i posložite na eurokrem.
Premazati žutim kremom.
Premazati tamnim kremom.
Celu tortu premazati umućrnim šlagom, a ja sam jos dekoraciju koristila čokoladu i seckane lešnike.
Prijatno uz tortu Monte!