Način pripreme
Za kore: Belanca se umute u sneg. Dodaje se postepeno šećer i nastavlja se da se muti dok se ne zgusne. Dodaju se orasi. Sve se dobro promeša i smesa se podeli na 4 dela koji se ispeku odvojeno u velikom kalupu za tortu na čije je dno stavljen papir za pečenje i podmazan je maslacem i posut brašnom. Peku se u umerenoj rerni.
Za krem: Šećer se skuva u gust sirup sa pola šolje vode i čokoladom uz neprestano mešanje, da ne bi bilo grudvica. Dok je sirup još topao dodaju se žumanca. Sve se dobro promeša i ostavlja da se ohladi. Muti se maslac veoma dobro i dodaje mu se po malo ohlađene smese. Dobija se vazdušast krem.
Za grilijaš: Šećer pomešan sa 2 kašike vode se karamelizuje i sipa se u namazanu posudu za pečenje. Nakon što se ohladi, grilijaš se istuca na sitno.
Kore se lepe kremom, preko krema se posipa po malo grilijaša. Odozgo se maže kremom i ukrašava se po želji - kokosovim brašnom, zelenim ili čokoladnim mrvicama.
Torta može da se napravi i bez grilijaša.