Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava sa maskarponeom

Baklava sa maskarponeom

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Baklava sa maskarponeom
Fotografije: Dora Grozeva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
7
"Uzimamo najbolje iz Turske i Italijanske kuhinje i kombinujemo ih u ovoj neodoljivoj piti sa maskarponeom"

Potrebni sastojci

  • kore za baklavu - 1 pakovanje od 400 g (koristim turske)
  • maslac - 250 g
  • maskarpone - 250 g
  • Za sirup
  • šećer - 500 g
  • voda - 500 ml
  • vanila - 1 - 2 kesice
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Kore se seku na polovinu. Svaka polovina se maže maslacem, presavija se po dužini dva puta.

Dobija se lente, u čiji se krak stavlja nadev sa maskarponeom.

Presavija se kao trougaona pitica i poređa se u posudu za pečenje.

Baklava se peče na 160 stepeni dok ne dobije lepu preplanulost.

Preliva se ohlađenim sirupom dok je još topla.

Topi se u ustima... Baklava sa maskarponeom ima neverovatan ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: