Način pripreme
Laki i brzi za prirpemu ovseni keksići!
Za merenje koristimo čašu od 250 ml.
Oljuštimo i izrendamo zelene kisele jabuke i u posudi pomešamo sa finim ovsenim pahuljicama. Posebno umutimo brašn kristal šećer sa nerafinisanim suncokretovim uljem i malo vode da se rastope kristali i dodajemo u suvu smesu u posudi.
Promešamo sve zajedno sa cimetom i brašnom od rogača. Dobijeno testo razvučemo da bude srednje tanko i odsečemo okrugle keksiće.
Poređamo ih pažljivo u pleh, obložen papirom za pečenje. Pečemo na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju (po želji možemo izvaditi dok su meki, ali može i da ih malo prepečemo da budu hrskaviji, pazimo da ne zagore).
Gotove keksiće odlepimo od papira i ostavljamo da se osuše, (ne stavljamo ih u kutiju, pošto će od toplote omekšati).
Dijetetski ovseni keksići sa zelenim jabukama - odlična ideja da iskoristite kisele jabuke koje padaju sa voćke pre nego što sazru.
Veoma ukusno!