Način pripreme
Umutite jaja sa smeđim šećerom i prstohvatom soli. Prosto treba da postanu tečna, a ne da se pretvore u vazdušast krem.
Postepeno dodajte med, kokosovo ulje i brašno, kao i narendanu bundevu.
Na kraju stavite ovseno brašno, ovsene pahuljice, mlevene ili sitnije izmrvljeni lešnici, brašno od spelte, cimet i prašak za pecivo. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Ne očekujte da bude veoma gusta smesa kao testo za keksiće. Ostavite je na 10 minuta tako što za to vreme uključite rernu da se zagreje do 170 stepeni. Smesa će se blago zgustiti. Ako vam se ipak učini mnogo retka, možete da stavite još kokosovog brašna ili mlevenih orašastih plodova. Mnogo zavisi od same bundeve, koliko procenata vode ima ili koliko će namočiti suve sastojke.
Uzimajte kašikom i stavljajte na rastojanje u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Dodatno oblikujte kašikom kako bi keksići od bundeve postali okrugli (nije potrebno da budu savršeni glatki.
Ovsene kolačiće pecite 15-20 minuta ili dok se ne dobije blago zlatkasta boja. Gotove ovsene keksiće sa bundevom ostavite da se blago ohlade u tepsiji, posle možete da ih prebacite na rešetku dok se u potpunosti ne ohlade.
Pogledajte još da li ima glutena u ovsenim pahuljicama, takođe, saznajte da li ćete se ugojiti od ovsenih pahuljica.