Način pripreme
1. Očistite i operite povrće i voće i isecite na sitne komade. Šargarepu je bolje narendati.
Pogodna i lakša opcija je da sve stavite u blender i sameljete na nekoliko sekundi na srednjoj brzini.
2. Pripremite dresing tako što ćete pomešati sve proizvode navedene za njega. Prelijte preko svežeg povrća i voća, dodajte semenke bundeve i promešajte.
3. Za majonez, umutite jaje u visokoj, uskoj posudi. Dodajte sok od limuna, malo ulja, posolite i narežite đumbir na komadiće.
4. Postavite blender na dno posude i uključite uređaj bez pomeranja. Kada smesa pobeli na dnu, počnite da sipate preostalo ulje u tankom mlazu i istovremeno polako povlačite blender na gore dok se smesa potpuno ne zgusne i dok ne dobijete gust i lep majonez od đumbira.
5. Poslužite vitaminsku salatu sa malo majoneza.
Prijatno!