Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa malinama iz Zone

Čizkejk sa malinama iz Zone

Maria TekilyanovaMaria Tekilyanova
Početnik
73522
Čizkejk sa malinama iz Zone3 / 3
29/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ukusan čizkejk sa malinama kog nema potrebe da odbijete ako ste na dijeti"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 3 pune supene kašike /u ovom slučaju 60 g od spelte/
  • vanila
  • sveže mleko
  • kafa - za potapanje /ko želi/
  • Za krem
  • sveže mleko - 110 g
  • kiselo mleko - 110 g
  • meki sitni sir - 240 g
  • suvi protein - 14 g
  • želatin - 1 kesica
  • med - 2 supene kašike
  • maline - 300 g
  • kokosovo brašno - 18 g
  • stevija
  • vanila
  • orasi - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se pomešaju sastojci za koru. Sve se meša dok se ne dobije homogena smesa koja se sipa u kalup za pečenje torte. Na dno kalupa stavite papir za pečenje. Rerna treba da bude prethodno zagrejana. Kora se peče dok ne porumeni.

Nije potrebno mnogo vremena za pečenje, zato što kora ne postaje posebno debela.

Kada se kora ispeče, ostavlja se da se ohladi, nakon čega se preliva kafom.

*Ne preterujte sa kafom!

Na kafu poređajte maline i krem.

Za koru - svi sastojci se pomešaju. Želatin se dodaje nakon što se ohladi.

* 1 kesica želatina se natopi u 30-40 ml vode dok ne nabubri, nakon čega se topi na pari. Za brže hlađenje možete da stavite u posudu sa hladnom vodom na kratko.

Redosled mešanja sastojaka za krem je mute se mleka sa sitnim sirom, dodaje se protein u prahu, med i kokosovo brašno. Na kraju i ohlađeni želatin.

Nakon što zalijte maline kremom, ostavite na jednu noć u frižideru. Kada je gotov, pospite mlevenim orasima.

Možete da poslužite sa malo zdrave tečne čokolade sa tahini sosom.

Za one koji žele da znaju više:

Ovaj savršen čizkejk-parfe je 12 pločica proteina, ugljenih hidrata i masti. Masti su povećane zbog proteina u prahu. Ugljeni hidrati su iz malina, brašna, meda i po malo od mleka.

Proteini su iz jaja, sitnog sira, proteina u prahu, želatina i malo mleka. Masti su iz kokosovog brašna, oraha i po malo od mleka.

Kako možete da jedete ovu tortu?

Delite na 6 jednakih delova. U svakom ima po 2 bloka PVM. Možete da jedete po jedno parče za užinu ili dve za glavni obrok.

Čizkejk je napravljen po receptu Katine i u Žutoj je zoni.

Savršen koristan desert za leto! Čizkejk sa malinama iz Zone je čudesan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: