Način pripreme
Namrvite maslac keks na fine mrvice. Dodajte 4 kašike maslaca i promešajte, dok se ne ujedini.
Sipajte smesu u posudu za pečenje u rasporedite je ravnomerno, pritiskajući je čaom ili kašikom.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 5-6 minuta dok ne postane zlatasta. Ostavite sa strane da se ohladi.
Skuvajte sladak krompir, dok dovoljno ne omekša, da možete jednostavno da ga probijete viljuškom ili nožem. Oljuštite i izgnječite u posudu pomoću viljuške.
Dodajte maslac i promešajte mikserom ili kašikom. Dodajte šečer, med, sok od pomorandže i jaja i dobro promešajte.
Nakon toga dodajte brašno, đumbir, muskatni oraščić, cimet, so, ekstrakt vanile i ekstrakt badema i umutite da bude glatko.
Sipajte smesu preko ohlađene osnove, izravnajte je i pospite dodatno cimetom.
Pecite u sredini rerne na 180 stepeni 45 minuta.
Ostavite škotski kolač od krompira da se ohladi pre serviranja.