Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Škotski kolač od krompira

Škotski kolač od krompira

Kiril MihailovKiril Mihailov
Pomoćnik kuvara
2642938
Škotski kolač od krompira
Fotografije: Kiril Mihailov
1 / 5
31/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Sigurno ćete nam kasnije zahvaliti za ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • slatki krompir - 800 g
  • maslac keks - 200 g
  • maslac - 8 kašika, istopljen
  • smeđi šećer - 8 kašika
  • med - 4 kašike
  • sok od pomorandže - 4 kašika
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1/2 šolje
  • đumbir - 1 kašičica, mleveni
  • muskatni oraščić - 3/4 kašičice
  • cimet - 3 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • ekstrakt vanile - 2 kašičice
  • ekstrakt badema - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Namrvite maslac keks na fine mrvice. Dodajte 4 kašike maslaca i promešajte, dok se ne ujedini.

Sipajte smesu u posudu za pečenje u rasporedite je ravnomerno, pritiskajući je čaom ili kašikom.

Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 5-6 minuta dok ne postane zlatasta. Ostavite sa strane da se ohladi.

Skuvajte sladak krompir, dok dovoljno ne omekša, da možete jednostavno da ga probijete viljuškom ili nožem. Oljuštite i izgnječite u posudu pomoću viljuške.

Dodajte maslac i promešajte mikserom ili kašikom. Dodajte šečer, med, sok od pomorandže i jaja i dobro promešajte.

Nakon toga dodajte brašno, đumbir, muskatni oraščić, cimet, so, ekstrakt vanile i ekstrakt badema i umutite da bude glatko.

Sipajte smesu preko ohlađene osnove, izravnajte je i pospite dodatno cimetom.

Pecite u sredini rerne na 180 stepeni 45 minuta.

Ostavite škotski kolač od krompira da se ohladi pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: