Način pripreme
Raskošni vegan mafini sa jabukama i šargarepom - mnogo jednostavni za spremanje!
U duboku posudu, pogodnu za mešanje, sipamo toplu vodu i u njoj rastvaramo sodu sa jabukovim sirćetom koje će joj pomoći da deluje. Dodajemo braon šečer i šarlan (nerafinisano suncokretovo ulje), brašno od rogača, konopljino brašno, pšenične mekinje i fine ovsene pahuljice.
Ostavljamo da odstoji 5-10 minuta da malo nabubre ovsene pahuljice, dok za to vreme oljuštimo jabuku i šargarepeu i narendamo ih. Nakon toga u slatku tečnu smesu, mešajući žičanom mutilicom - dodajemo postepeno sastojke da bi se zgusnulo - integralno brašno i kukuruzno fino brašno. U zgusnutu smesu dodajemo narendanu jabuku u šargarepu i promešamo zajedno sa cimetom.
U 12 kalupa za klasične mafine, koje smo namazali šarlanom pomoću silikonske čete i nakon toga posuli sa malo brašna - raspoređujemo smesu podjednako. Pečemo naše mafine od jabuka na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Serviramo po želji posuto šećerom u prahu.
Vazdušasti vegan mafini - čudesnog ukusa i arome!
Zdrava popodnevna užina (uz minimalnu količinu šećera)!
Čudesnog ukusa!