Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa jabukama i šargarepom

Mafini sa jabukama i šargarepom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4801405k
Mafini sa jabukama i šargarepom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Serviramo mafine sa jabukama i šargarepom uz uživanje"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja (250 ml), topla
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • jabukovo sirće - 2 kašičice
  • smeđin šećer - 1/2 šolje, kristal
  • šarlan - 3 kašike (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • rogač - 1/2 kašike
  • konopljino brašno - 1/2 kašike
  • pšenične mekike - 1 kašika
  • ovsene pahuljice - 1 šolja (fini)
  • integralno brašno - 1/2 šolje
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje (fino)
  • jabuka - 1/2 šolje, narendana (1 komad, mala)
  • šargarepa - 1/3 šolje, narendan (1 komad)
  • cimet - 1 - 2 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Raskošni vegan mafini sa jabukama i šargarepom - mnogo jednostavni za spremanje!

U duboku posudu, pogodnu za mešanje, sipamo toplu vodu i u njoj rastvaramo sodu sa jabukovim sirćetom koje će joj pomoći da deluje. Dodajemo braon šečer i šarlan (nerafinisano suncokretovo ulje), brašno od rogača, konopljino brašno, pšenične mekinje i fine ovsene pahuljice.

Ostavljamo da odstoji 5-10 minuta da malo nabubre ovsene pahuljice, dok za to vreme oljuštimo jabuku i šargarepeu i narendamo ih. Nakon toga u slatku tečnu smesu, mešajući žičanom mutilicom - dodajemo postepeno sastojke da bi se zgusnulo - integralno brašno i kukuruzno fino brašno. U zgusnutu smesu dodajemo narendanu jabuku u šargarepu i promešamo zajedno sa cimetom.

U 12 kalupa za klasične mafine, koje smo namazali šarlanom pomoću silikonske čete i nakon toga posuli sa malo brašna - raspoređujemo smesu podjednako. Pečemo naše mafine od jabuka na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

Serviramo po želji posuto šećerom u prahu.

Vazdušasti vegan mafini - čudesnog ukusa i arome!

Zdrava popodnevna užina (uz minimalnu količinu šećera)!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: