Način pripreme
Narendajte šargarepe na krupno rende, a jabuku oljuštite i isecite na male kocke.
U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli.
Dodajte redom ulje, kiselu pavlaku, začine i koksovo brašno, pomešano sa praškom za pecivo.
Promešajte u homogenu smesu.
Na kraju dodajte šargarepu i jabuku,
Prebacite smesu za kolač u pravougaonu posudu za pečenje, pkrivenu papirom za pečenje i poravnajte.
Poređajte orahe i blago ih pritisnite u smesu.
Stavite bezglutenski kolač da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeno sa ventilatorom oko 30 minuta, dok čačkalica ne bude suva.
Nakon što je kolač od jabuka gotov, ostavite da se ohladi i posle pospite šećerom u prahu, pomešanim sa jednom kesicom vanile.
Bezglutenski kolač sa šargarepom i jabukama je gotov.