Način pripreme
U plehu zapecite lešnike na 180 stepeni. Nakon oko 12 minuta, lešnici treba da budu potpuno spremni. Karamelizujte šećer i u karamel dodajte ispečene lešnike. Dobro promešajte namirnice, pa zatim smesu sipajte preko papira za pečenje i ostavite je da se dobro ohladi.
Za to vreme možete da pripremite marcipan smesu od pistaćija i šećera u prahu. Oba sastojka sameljite u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu. Bez zaustavljanja procesa mlevenja, postepeno dodajte belance.
Kao rezultat, dobićete smesu koja liči na testo, a koju treba da oblikujete u loptu, a nakon toga da je na silikonskoj dasci ili podlozi pretvorite u dugačak rolat - valjak. Od njega oblikujte bombice, pa svaku potopite u smesu lešnika i karamele i stavite ih na papir za pečenje. Ostavite kuglice na 5 minuta u frižideru.
Čokoladu istopite na pari. Kada je potpuno istopljena, temperirajte 2/3 od čokolade. Za to će vam biti potrebna špatula, kojom treba da razmazujete čokoladu preko hladne površine dok se ne ohladi.
Kada je čokolada ohlađena, vratite je u preostalu toplu čokoladu i dobro promešajte. Bombone potopite u čokoladu i kada ona očvrsne, spremno je za upotrebu.