Mocart gola torta

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4365
Mocart gola torta
Fotografije: Lenka
1 / 3
25/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Idealna je za važne datume poput rođendana i godišnjica, jer je obožavaju i odrasli i deca"

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 100 g
  • bourbon vanilin šećer - 1 kom.
  • brašno - 100 g
  • gustin - 75 g
  • prašak za pecivo - 1 k.k.
  • konjak - 50 ml
  • I deo
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • mlečna čoklada - 100 g
  • nugat krem - 150 g
  • crna čokolada - 50 g, (70% kakaa)
  • II deo
  • slatka pavlaka - 150 ml
  • bela čokolada - 100g
  • pistaći - 50 g, mleveni
  • pistaći - 25 g , seckani
  • III deo
  • marcipan - 150 g
  • šećer u prahu - 50 g
  • crna čokolada - 50 g (70% kakaa)
  • fil
  • slatka pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Razbiti jaja i odvojiti belanca i žumanca, pa ih staviti u odvojene posude. U posudu sa belancima dodati šećer i bourbon vanilin šećer. Uzeti mikser i mutititi belanca sa šećerom dok ne postane čvrst šlag, pa nakon toga nastaviti sa mućenjem, tako što ćete dodavati jedno po jedno žumance u razmaku od tridesetak sekundi.

Uzeti sito i obezbediti još jednu posudu, pa u nju sitom prosejati brašno. Lagano dodavati brašno u smesu sa jajima i nastaviti mućenjem mikserom, pa kad završite sa brašnom, dodajte prašak za pecivo i gustin. Kad završite sa suvim sastojcima, dodajte konjak i promešajte.

Ugrejati rernu, staviti smesu u pleh i peći tridesetak minuta na 180 stepeni. Izvaditi koru iz rerne, pa iz pleha. Pokriti krpom i sačekati da se ohladi. Kad se kora ohladi, podeliti je na tri dela.

Kad smo spremili kore, spremamo fil. Staviti šerpu na ringlu, pa dodati slatku pavlaku. Kad se slatka pavlaka ugreje dodati iseckanu čokoladu, pa dodati nugat krem.

Mešati stalno u šerpi dok smesa ne postane homogena. Skinuti šerpu sa ringle, nasuti smesu u posudu i sačekati da se ohladi. Kad se ohladi, uzeti mikser i umutiti dok ne postane čvrst šlag. Crnu čokoladu narendati, pa je dodati u fil i špatulom izmešati.

Sledeći fil pravimo na sledeći način. U šerpu staviti slatku pavlaku da se ugreje, pa dodati iseckanu belu čokoladu. Mešati dok ne postane homogena smesa. Nasuti u posudu smesu i sačekati da se ohladi. Uzeti mikser i umutiti u čvrst šlag, pa dodati pistaće i špatulom sve izmešati.

Na prvu koru staviti fil sa pistaćima i premazati ravnomerno. Dodati drugu koru i premazati filom od nugata. Staviti treću koru na vrh.

U posudu staviti marcipan , šećer u prahu i rastopljenu čokoladu, sve izmešati pa premazati treću koru.

Umutiti slatku pavlaku i premazati veoma tanko celu tortu tako da izgleda kao gola torta. Staviti u frižider da odstoji preko noći i Mocart gola torta je spremna za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: