Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Veganski čokoladni mafini sa glazurom i đumbirom

Veganski čokoladni mafini sa glazurom i đumbirom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Veganski čokoladni mafini sa glazurom i đumbirom
Fotografije: Iliana Parvanova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Korisni mafini - aromatični, zdravi i atraktivni deserti, odgovarajući za goste i praznike!"

Potrebni sastojci

  • Za mafine
  • voda - 1 šolja, vruća
  • soda - 1 kašičica, za hleb
  • jabukovo sirće - 2 kašičice
  • vanila - 1 kesica
  • smeđi šećer - 1 šolja, kristal
  • šarlan - 5 supenih kašika, nerafinisano suncokretovo ulje
  • kakao - 1 supena kašika
  • rogač - 1 supena kašika, brašno
  • brašno konoplje - ½ kašičice
  • pšenične mekinje - 1 supena kašika
  • đumbir - 1 kašičica, ravna / fino izrendana
  • kukuruzni griz - ½ šolje, fin
  • ovsene pahuljice - ½ šolje, fine
  • kukuruzno brašno - ½ šolje
  • orasi - 1/3 šolje, krupno izmrvljeni
  • zrna kakaoa - 1 supena kašika, sitni komadići (ili čokolada)
  • Za glazuru
  • šarlan - 6 supenih kašika
  • smeđi šećer - 4 supene kašike, pune
  • rogač - 1 supena kašika
  • prirodni kakao - 1 supena kašika
  • voda - 6 supenih kašika
  • Za ukras
  • kokosovo brašno - za posipanje
  • lešnici - 12 komada, celi
* merne jedinice

Način pripreme

Za smesu za ukusne čokoladne mafine - metalnom poslastičarkom žicom za mućenje izmešamo sastojke u dubokoj posudi dodavajući ih jedno za drugim sledećim redosledom: vruća voda, soda, jabukovo sirće, vanila, smeđi kristal šećer, šarlan (nerafinisani suncokretovo ulje), kakao u prahu, brašno od rogača, konopljino brašno, pšenične mekinje, ovsene pahuljice, fini kukuruzni griz i na kraju obe vrste brašna - tipsko (može da se zameni integralnim) i fino kukuruzno.

Ostavljamo smesu da malo odstoji (kako bi nabubrele ovsene pahuljice i griz) dok pripremamo đumbir.

Ogulimo svež kore i izrendamo ga na veoma fino rende (kao za čokoladu) tako da napravimo pire bez končića od đumbria.

Dodajemo ga u smesu u posudu zajedno sa izrmveljnim orasima i zrnima kakaoa u komadićima i izmešamo.

Raspoređujemo smesu jednako u 12 kalupčića za mafine (prethodno namazane šarlanom i posute sa malo brašna).

U rerni na 180 stepeni pečeni otprilike 25 minuta.

Dok se peku veganski mafini, pripremamo glazuru od kakaoa tako što u maloj šerpci energično i bez prekidanja mešamo smesu od svih sastojaka potrebnih za glazuru. Kuvamo čokoladnu glazuru 1-2 minute nakon proviranja.

Kada su se izpečeni mafini ohladili, umačemo ih do pola u kakao glazuru (već ohlađenu i zgušnjenu), zadržavamo ih u vazduhu okrenute nadole kako bi se iscedila glazura.

Ređamo veganske čokoladne mafine sa glazurom i đumbirom u odgovarajući tanjir za posluživanje, posipamo kokosovi brašnom i ukrašavamo celim lešnicima.

Korisni mafini - aromatični, zdravi i atraktivni deserti, odgovarajući za goste i praznike!

Neobično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: