Način pripreme
U posudi pomešajte ulje i maslinovo ulje. U čašu sa sveže ceđenim sokom od pomorandže dodajte sodu i izmešajte da se aktivira, dodajte u posudu kod ulja i maslinovog ulja, ponovo izmešajte.
Dodajte šećer, koru pomorandže izrendanu na sitno rende i cimet, izmešajte i u etapama dodajte prosejano brašno. Umesite meko testo koje se ne lepi za prste.
Od testa oblikujte elipsoidne loptice u koje stavljate 1 orah i sakrivate ga u testo. Pritisnite uvaljane loptice rendeom kako bi se dobila nazubljena figurica odozgo i poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Tepsiju stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite otprilike 25 minuta. Izvadite tepsiju i ostavite ih da se u potpunosti ohlade.
Pripremite sirup tako što u šerpu sipate vodu i dodajte štapić cimeta, šećer i komad pomorandžine kore, kuvajte dve minute nakon što provri.
Skinite šerpu sa vatre i dodajte med, izmešajte da se istopi med i pomeša sa sirupom.
Umočite svaku melomakaronu na 30 sekundi u sirup i izvadite rešetkastom kašikom.
Još tople prelivene kolačiće posipte cimetom i mlevenim orasima.
Ako ih ne konzumirate odmah, čuvajte ih u zatvorenoj tegli ili kutiji.