Način pripreme
Puding razmutiti u 100 ml mleka, a ostatak staviti da provri sa šećerom. U vrelo mleko sipati razmućeni puding i skuvati. Kada se ohladi, dodati maslac i umutiti mikserom.
Posebno čvrsto umutiti slatku pavlaku.
Pripremiti 6 staklenih čaša i ređati u svaku: - prvo 2 kašike fila od pudinga - preko staviti voćno punjenje - preko toga slatka pavlaka - preko posuti plazmom - ponoviti: puding - voćno punjnje - pa poslastičarskim špricem preko naneti slatku pavlaku.
Preliti istopljenom čokoladom, blago posuti plazmom i u svaku čašu zabosti po jedan roler od vanile. Dobro ohladiti i poslužiti.
SAVET
Vodite računa da ne zamažete čašu dok pravite slojeve, kako bi se oni lepo videli. Možete modifikovati recept (kao što je prikazano i na slikama), tako što umesto pudinga od vanile skuvate od čokolade, sa dodatkom 100 g čokolade i umesto plazme sameljete neki čokoladni keks (ja sam čak samlela čokoladne pahuljice i pomešala ih sa 50 g rendane čokolade).
Uživajte u poslastici u čaši sa pudingom, voćem i čokoladom!
Komentari