Način pripreme
U odgovarajuću posudu usuti mleveni keks, preliti otopljenim margarinom, dodati aromu ruma, sok od limuna i izmešati. Dobijenu smesu rasporediti u tri čaše.
Žumanca odvojiti od belanaca. Mikserom umutiti žumanca sa 50 g šećera. Usuti 30 ml mleka, gustin i sjediniti mikserom.
Ostatak mleka usuti u šerpu, dodati vanilin šećer i umućenu smesu od žumanaca i šećera i staviti na vatru, pa kuvati dva minuta.
Mikserom umutiti belanca sa 30 g šećera i dodati u šerpu sa žumancima. Brzo mešati i kuvati jedan do dva minuta i tokom tog perioda odizati šerpu da se fil ne zalepi.
Pripremljeni fil naneti preko podloge od keksa i ostaviti da se ohladi.
Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i rasporediti u sve tri čaše preko žutog fila.
Dekorisati mlevenim keksom.
Kremastu poslasticu staviti u frižider da se dobro ohladi.
Prepolovljene piškote staviti u svaku čašu.
Kremastu poslasticu u čaši poslužiti.