Način pripreme
1. Odaberite odgovarajuće čaše, operite ih i osušite. Nakon toga izmrvite keks na dnu i svake.
2. U šerpu stavite mleko i šećer na umerenu vatru dok ne provri. U posudi rastvorite puding sa malo vode. Skinite sa vatre mleko i uz neprestano mešanje sipajte puding u njega da dobijete gust krem.
3. Sipajte puding preko keksa u svaku čašu. Ostavite sa strane da se ohaldi.
4. Za to vreme uzmite jednu posudu i pomešajte ceđeno kiselo mleko i tečnu čokoladu da se dobije drugi krem.
5. Uzmite jagode, skinite drške na polovini jagoda i isecite ih.
6. Nakon što se krem od jagoda ohladi, poređajte preko njega komade jagoda, kao i po ivicama čaša. Preko stavite čokoladni krem.
7. Umutite pavlaku uz pomoć miksera, sipajte u špric i ukrasite voćni krem. Pospite čokoladnim mrvicama.
8. Stavite čaše sa desertom od jagoda sa čokoladom u frižider na jedan sat pre serviranja.
Neka vam je slatko!