Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni krem»Desert od jagoda sa čokoladom u čaši

Desert od jagoda sa čokoladom u čaši

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Desert od jagoda sa čokoladom u čaši
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
7
"Uživamo u desertu od jagoda u čašama i savetujemo vam da uradite isto"

Potrebni sastojci

  • običan keks - 1 paket
  • kravlji maslac - 30 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • puding - 1 paket, sa ukusom jagoda
  • jagode - 500 g, sveže
  • tečna čokolada - 150 g
  • ceđeno kiselo mleko - 100 g
  • pavlaka - 200 ml, slatka, tečna
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Odaberite odgovarajuće čaše, operite ih i osušite. Nakon toga izmrvite keks na dnu i svake.

2. U šerpu stavite mleko i šećer na umerenu vatru dok ne provri. U posudi rastvorite puding sa malo vode. Skinite sa vatre mleko i uz neprestano mešanje sipajte puding u njega da dobijete gust krem.

3. Sipajte puding preko keksa u svaku čašu. Ostavite sa strane da se ohaldi.

4. Za to vreme uzmite jednu posudu i pomešajte ceđeno kiselo mleko i tečnu čokoladu da se dobije drugi krem.

5. Uzmite jagode, skinite drške na polovini jagoda i isecite ih.

6. Nakon što se krem od jagoda ohladi, poređajte preko njega komade jagoda, kao i po ivicama čaša. Preko stavite čokoladni krem.

7. Umutite pavlaku uz pomoć miksera, sipajte u špric i ukrasite voćni krem. Pospite čokoladnim mrvicama.

8. Stavite čaše sa desertom od jagoda sa čokoladom u frižider na jedan sat pre serviranja.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: