Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Gurabijice od spelte sa limunom i đumbirom

Gurabijice od spelte sa limunom i đumbirom

Gurabijice od spelte sa limunom i đumbirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
20
"Ovde su gurabije sa limunom i đumbirom koje mirišu na svežinu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • mast - 100 ml, istopljena
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • đumbir - 1 kašičica, ravna
  • ulje - 2 supene kašike
  • spelta - 200 g
  • brašno - 500 g, belo
  • žumanca - 1, za premazivanje
  • šećer - za posipanje
  • kora limuna - 1 supena kašika
  • sok od limuna - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se mute sa šećerom, mutila sam metalnom žicom za mućenje.

Dodaje se istopljen mast, kiselo mleko sa sodom umućenom u njemu, ulje, kora limuna, aktivirani prašak za pecivo u limunovom soku.

Izmešaju se sastojci i dodaje se đumbir i sa obe vrste brašna se mesi srednje testo.

Oblikuje se otprilike 20 duguljastih gurabija, zavisi od toga koje veličine želite da budu.

Ređaju se na papir ili silikonsku podlogu i odozgo se namažu umućenim žumancem, pospe se kristal šećerom.

Omiljene gurabije se peku u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne postanu zlataste.

Prijatno sa mojim gurabijama od spelte sa limunom i đumbirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: