Način pripreme
Zapremina jedne šolje je 250 ml.
Ovaj slani kolač sa ovsenim pahuljicama bude gotov veoma brzo i jednostavno.
Odvojte od kostiju i isecite na sitne parčiće masline.
Isecite takođe topljeni sir. Možete da ga zamenite kravljim sirom, kačkavaljem pa čak i kobasicom.
U posudi umutite jaja sa malo soli.
Dodajte u kiselo mleko sodu i promešajte. Ostavite minut dok ne naraste.
Nakon toga dodajte u jaja zajedno sa uljem.
Prosejte brašno i dodajte ga u smesu,
Brašno takođe možete da zamenite drugim integralnim ili tipskim brašnom.
Na kraju dodajte ovsene pahuljice i isečene masline i topljeni sir. Promešajte da se dobro sjedine sastojci.
Postavite malu posudu za pečenje papirom za pečenje. Posuda koju sam koristila je veličine 25/25 cm.
Sipajte smesu za slani kolač u psoudu i zaravnajte.
Isecite maslac na sitne kocke i rasporedite ga preko testa.
Odozgo pospite semenkama po izboru i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne dobije lepu zlatastu preplanulost.
Nakon što se ispeče isecite na kvadrate i servirajte ovaj zdrav, slan kolač sa maslinama za doručak vašoj porodici, zajedno sa šoljom ajrana ili posudicom kiselog mleka.
Prijatno!