Način pripreme
Priprema se posuda u kojoj će se peći voćni kolač. Njeno dno se posipa šećerom. U veliku posudu se razbiju jaja. Mute se. Dodaju se šećer, ulje i obe vrste mleka. Smesa se ponovo muti.
Ovsene pahuljice se blendaju da se dobije ovseno brašno. Rerna se uključuje na 180 stepeni i stavlja se pripremljeni kalup kako bi se šećer karamelizovao.
Dve mandarine se seku kroz sredinu i njihov sok se dodaje u smesu. Postepeno se dodaje ovseno brašno tako što se smesa meša metalnom žicom za mućenje.
Dodaje se prašak za pecivo i postepeno se dodaje pšenično brašno tako što se smesa meša dok se ne dobije gustina testa za kolač. Ostale dve mandarine za kolač se gule i dele se na komadiće.
Kada zamiriše na karamelizovani šećer, kalup se vadi. Komadi mandarina se stavljaju na dno kalupa. Sipa se pripremljena smesa i peče se otprilike 30 minuta.
Drvenom čačkalicom se proverava da li je gotov kolač sa mandarinama i ovsenim pahuljicama.
Još dok je topao, po zidovima kalupa se prolazi nožem da se odlepi i okreće se kako bi se izvadio.
Parče kolača sa mandarinama i ovsenim pahuljicama se ukrašava domaćim jogurtom ili kiselim mlekom.