Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Kolač sa mandarinama i ovsenim pahuljicama

Kolač sa mandarinama i ovsenim pahuljicama

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Kolač sa mandarinama i ovsenim pahuljicama
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
08/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Parče kolača sa mandarinama i ovsenim pahuljicama se ukrašava domaćim jogurtom ili kiselim mlekom."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 2/3 šolje + za karamelizovanje
  • ulje - 50 ml
  • bademovo mleko - 50 ml
  • kravlje mleko - 150 ml
  • ovsene pahuljice - 200 g
  • prašak za pecivo
  • brašno - 2/3 šolje
  • mandarine - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se posuda u kojoj će se peći voćni kolač. Njeno dno se posipa šećerom. U veliku posudu se razbiju jaja. Mute se. Dodaju se šećer, ulje i obe vrste mleka. Smesa se ponovo muti.

Ovsene pahuljice se blendaju da se dobije ovseno brašno. Rerna se uključuje na 180 stepeni i stavlja se pripremljeni kalup kako bi se šećer karamelizovao.

Dve mandarine se seku kroz sredinu i njihov sok se dodaje u smesu. Postepeno se dodaje ovseno brašno tako što se smesa meša metalnom žicom za mućenje.

Dodaje se prašak za pecivo i postepeno se dodaje pšenično brašno tako što se smesa meša dok se ne dobije gustina testa za kolač. Ostale dve mandarine za kolač se gule i dele se na komadiće.

Kada zamiriše na karamelizovani šećer, kalup se vadi. Komadi mandarina se stavljaju na dno kalupa. Sipa se pripremljena smesa i peče se otprilike 30 minuta.

Drvenom čačkalicom se proverava da li je gotov kolač sa mandarinama i ovsenim pahuljicama.

Još dok je topao, po zidovima kalupa se prolazi nožem da se odlepi i okreće se kako bi se izvadio.

Parče kolača sa mandarinama i ovsenim pahuljicama se ukrašava domaćim jogurtom ili kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: