Način pripreme
Presecite dva avokada na pola po dužini. Uklonite košticu i kašikom izdubite mekanu unutrašnjost, čuvajući koru.
Odmah poprskajte avokado sveže ceđenim sokom od 1 limete i izgnječite viljuškom. Neka tekstura ostane grublja, ne treba da napravite baš pire.
Začinite solju, dodajte 2 kašike maslinovog ulja, sitno iseckane listove korijandera i malo sitno rendane kore limete.
Rukolu iseckajte na krupno i dodajte u avokado.
Dobro promešajte i smesom napunite kore od avokada u obliku čamaca. Korisnu salatu od povrća poslužićete direktno u njima za lepši i efektniji izgled.
Čeri paradajz isecite na četvrtine (ako su veoma mali, samo ih prepolovite).
Začinite ih maslinovim uljem i solju i stavite u tanjire - koru avokada.
Poprskajte sa još malo maslinovog ulja i iseckanim listovima rukole i ukrasite crvenim listovima lolo rosa.
Poslužite dve polovine salate po porciji. Od ovih proizvoda imaćete tačno dve lagane salate, koje se mogu jesti čak i u obliku namaza sa tostiranim hlebom.
Važno: Koristite lepo i mirisno maslinovo ulje za specijalnu salatu sa avokadom i čeri paradajzom.