Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Bezglutenski slani kolač sa leblebijama i semenkama

Bezglutenski slani kolač sa leblebijama i semenkama

Bezglutenski slani kolač sa leblebijama i semenkama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Opušteno, ovaj slani kolač je bez glutena"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 200 g, iz konzerve
  • jaja - 3 komada
  • ovsene mekinje - 2 kašike
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičice
  • so - 2 prstohvata
  • suncokretove semenke - 1 kašika
  • mocarela - 100 g
  • origano - ili majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Za ljubitelje bezglutenske ishrane ili ishrane po zonama, ovo je sjajan recept koji sam danas spremila. Sprema sa jednostavno i mnogo je ukusan ovaj slani kolač.

Oceđene leblebije se stavljaju u secko ili blender. Dodajte 3 jaja, parčiće mocarele, so i origano. Samelje se sve u kašu.

U kiselom mlekom se promešaju ovsene pahuljice, ostavljaju se 4-5 minuta da omekšaju i dodaju se jaja zajedno sa praškom za pecivo.

Promeša se i dodaju se sirove semenke suncokreta, može i druga vrsta semenki, ali ne više od jedne kašike.

Na papir za pečenje u posudu za pečenje prečnika 24 cm sipajte smesu. Pecite lenju pitu u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne postane blago zlatasta, meni je za 25 minuta bila gotova.

Izvadite, isecite na 6 delova. Jede se po 1-2 parčeta za doručak.

Prijatno, ovaj slani kolač sa leblebijama i semenkama je jedinstven!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: