Način pripreme
Za ljubitelje bezglutenske ishrane ili ishrane po zonama, ovo je sjajan recept koji sam danas spremila. Sprema sa jednostavno i mnogo je ukusan ovaj slani kolač.
Oceđene leblebije se stavljaju u secko ili blender. Dodajte 3 jaja, parčiće mocarele, so i origano. Samelje se sve u kašu.
U kiselom mlekom se promešaju ovsene pahuljice, ostavljaju se 4-5 minuta da omekšaju i dodaju se jaja zajedno sa praškom za pecivo.
Promeša se i dodaju se sirove semenke suncokreta, može i druga vrsta semenki, ali ne više od jedne kašike.
Na papir za pečenje u posudu za pečenje prečnika 24 cm sipajte smesu. Pecite lenju pitu u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne postane blago zlatasta, meni je za 25 minuta bila gotova.
Izvadite, isecite na 6 delova. Jede se po 1-2 parčeta za doručak.
Prijatno, ovaj slani kolač sa leblebijama i semenkama je jedinstven!